Οι τροχονόμοι βγήκαν «παγανιά»

Σιωπηλή εντολή δοθηκε στην Τροχαία...  “ Μαζέψτε χρήμα”

Η ερώτηση ήταν απλή.
Πώς θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία χωρίς να διαμαρτύρεται ο κόσμος; Πώς θα γίνει αυτό άμεσα χωρίς να κατηγορηθεί κανένας από τους υπουργούς ότι βάζει φόρους;

Η απάντηση ήταν εύκολη.

« Για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία χωρίς να τα πάρουμε με φόρους και γίνουμε κακοί δώστε εντολή στους τροχονόμους να γράφουν τους οδηγούς ακόμη και αν μασούν… τσίχλα»

Ήταν χαρακτηριστική η λέξη τσίχλα. Γιατί το να οδηγείς και να μασάς τσίχλα δεν είναι παράβαση.

Τώρα οι ευγενέστατοι τροχονόμοι που πήραν την εντολή για να κόβουν κλήσεις ακόμη και για την μικρότερη παράβαση, βγήκαν στους δρόμους για να «εκτελέσουν» τους οδηγούς.

Στρίβεις χωρίς να έχεις βγάλει φλάς; Πάρε την κλίση.

Είναι τα ντεσιμπέλ σου περισσότερο από το όριο. Πάρε την κλίση.

Χρησιμοποίησες την κόρνα σου σε περιοχή όπου υπάρχει νοσοκομείο; Πάρε την κλίση σου.

Έτρεχες στην εθνική οδό με 134 χιλιόμετρα ενώ το όριο είναι 120; Πάρε την κλίση σου και μην μιλάς γιατί κινδυνεύεις να σου αφαιρέσει το όργανο και το δίπλωμα. Σου κόβει ο τροχονόμος μια κλίση με 700 ευρώ. Τρέχεις μέσα σε δέκα ημέρες να πληρώσεις την κλίση κατά 50 % μειωμένη και έτσι και ο «παραβάτης» δεν πληρώνει ολόκληρο το ποσό και το κράτος από το τίποτε γεμίζει τον κουμπαρά του.

Απλά κύριοι εσείς που σκεφθήκατε αυτό το κόλπο για να βάλετε στον κουμπαρά γρήγορα χρήματα , θυμηθείτε ότι τα 13 χιλιόμετρα διαφορά στην εθνική οδό δεν είναι έγκλημα. Τα 13 χιλιόμετρα παραπάνω από το όριο ταχύτητας δεν είναι και τόσο σοβαρό παράπτωμα.

Τα 50 χιλιόμετρα όριο ταχύτητας σε δρόμο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση είναι για γέλια. Οι πινακίδες είναι ξεχασμένες από το 1970 οι συμπαθέστατοι τροχονόμοι βγαίνουν με τα ραντάρ και κόβουν κλίση. Και λές και ευχαριστώ γιατί δεν σε πάνε αυτόφωρο.

Κύριοι που σήμερα αναλάβατε την Κυβέρνηση. Σταματήστε τις αδικίες. Αφήστε τους οδηγούς που τους έχετε σκίσει στα πρόστιμα.

Τιμωρήστε αυτούς που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη η αυτούς που οδηγούν μεθυσμένοι. Αυτοί είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν γιατί μπορούν να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα η δυστύχημα. Αλλά για 13 η 20 χιλιόμετρα παραπάνω από το όριο στην εθνική οδό μάλλον άδικο είναι να πληρώνουν οι οδηγοί 350 ευρώ. Γιατί σας θυμίζω ότι προς το παρόν κάποιοι παίρνουν μισθό 500 ευρώ το μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις