Ολάντ - Μέρκελ για τον Έλληνα

Από παντού εγείρονται "όχι" και αντιδράσεις αλλά ας μην γελιόμαστε: Κανένας από τους εταίρους και τους τρίτους σε αυτό το "παιχνίδι" της διαπραγμάτευσης, δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει αν δεν είναι σίγουρος ότι εμείς σαν λαός, δεν μπλοφάρουμε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους!

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: "Δεν
υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η Κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής".

Σκληρό το πόκερ και ίσως και τα χαρτιά σημαδεμένα αλλά πρέπει από αυτήν την παρτίδα να κερδίσουμε και αυτό είναι μονόδρομος.

Στα σημερινά viral ένα σκίτσο της Guardian που κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει ίσως μία Γερμανία να απομονώνεται, να χαρακτηρίζεται αρνητικά , από όλους πλέον και επικριτικά, για την ανθελληνική της στάση.

Ένα καυστικό σκίτσο του Guardian παρουσιάζει τον Ολάντ να εκφράζεται θετικά για την Ουκρανία και τον λαό της αλλά η Μέρκελ τον παρατηρεί και τον σταματά καθώς του λέει "Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα"!

Ο Μάρτιν Ρόουσον στο τελευταίο του σκίτσο παρουσιάζει τον έντρομο πρόεδρο της Γαλλίας να λέει:

«Θεέ μου! Δες όλη αυτή την καταστροφή, την απόγνωση, το χάος και την αυξανόμενη ανθρώπινη δυστυχία. Και όλα αυτά εξαιτίας του καπρίτσιου και της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου. Πρέπει να δράσουμε ώστε να σταματήσουμε αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία στην Ουκρανία"

Η Μέρκελ όμως του απάντησε αυστηρά καταλαβαίνοντας πως αυτή είναι ο κακός της ιστορίας και ο λαός είναι οι Έλληνες. «Σκάσε ηλίθιε, είναι η Ελλάδα», του απαντά η Καγκελάριος.

Κρίσιμος ο μήνας αυτός για την χώρα αλλά αναλογιστείτε: Ποιος μήνας από το 2009 μέχρι σήμερα δεν ήταν σημαντικός για την χώρα; Τουλάχιστον τώρα, έχουμε φωνή και παρουσία.

Σε δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις ημέρες, το 72% του πληθυσμού θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

"Ας βγούμε αγαπητέ Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα από τον φαύλο κύκλο του χυδαίου καταναλωτισμού και ας πάρουμε τη ζωή και την πορεία εξαρχής, ας δείξουμε τον δρόμο στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα των καταναλωτών. Αν πετύχουμε θα ζήσουμε ευτυχείς και με ευημερία, αν αποτύχουμε θα πεθάνουμε αξιοπρεπείς. Σε καμία περίπτωση δεν θα βγούμε χαμένοι."

Καλημέρα και χαμογελάτε!

Θα τα καταφέρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις