Εννοια του πατριωτισμου

Τον τελευταίο καιρό, η έννοια του πατριωτισμού ολοένα και αποτελεί αντικείμενο χλεύης ή καταδικάζεται σαν φασιστική και αντιδημοκρατική , απ το λεγόμενο και αυτοαποκαλούμενο μονομερώς και αυθαιρέτως... "προοδευτικό χώρο" ή "συνταγματικό τόξο" !!
Εκτός αυτού, διάφοροι εν ενεργεία πολιτικοί και επίδοξοι πολιτευτές, αυτοαποκαλούνται "πατριώτες " αποσκοπώντας προφανώς να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά, το πατριωτικό συναίσθημα που έχουν ανεπτυγμένο οι περισσότεροι Έλληνες.
Ποιο όμως είναι ή θα πρεπε να ναι το προφίλ του πολιτικού του αληθινού πατριώτη ; και φυσικά
δεν είναι πατριώτης εκείνος που διατείνεται απλά ότι... αγαπά την πατρίδα του, μάχεται για αυτήν και μπλα, μπλα μπλα.. Πολιτικός.πατριώτης εν τοις πράγμασι για μένα είναι αυτός που θα προέβαινε άμεσα και όλως ενδεικτικώς, στις παρακάτω πράξεις και ενέργειες:
1) Θα απαιτούσε άμεσα την ΜΕΙΩΣΗ της βουλευτικής του αποζημίωσης και θα παραιτείτο από την βουλευτική του ασυλία και τ άλλα προνόμια, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στα δεινά που βιώνει ο Ελληνικός λαός.
2) Θα αξίωνε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για να διαπιστώσει πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το υπέρογκο εξωτερικό χρέος και θα διεκδικούσε με πείσμα και συνέπεια το Γερμανικό κατοχικό δάνειο
3) Θα έστελνε ΟΛΟΥΣ του κλέφτες πολιτικούς που υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα στη φυλακή.
3) Θα αγωνιζόταν για την προστασία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, της γλώσσας , του πολιτισμού, των αρχέγονων Ελληνικών παραδόσεων και του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού
4) Θα προστάτευε τον ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ, θα στήριζε έμπρακτα τις ελληνικές οικογένειες , ιδιαιτέρως τις πολύτεκνες και θα έδινε κίνητρα στα νέα ζευγάρια για τεκνοποίηση.
5) θα επαναπροωθούσε ΟΛΟΥΣ τους λαθρομετανάστες στην χώρα προέλευσης τους , πλην βεβαίως των ελαχίστων που θα έχουν πραγματική ανάγκη χορήγησης ασύλου
6) Θα έδινε άμεση ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στον καθημερινό απλό Έλληνα και στα καθημερινά του προβλήματα σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής όπως την ΦΤΩΧΕΙΑ την ανεργία, την εγκληματικότητα
7) θα διενεργούσε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Έθνος αλλά και θα σεβόταν φυσικά το αποτέλεσμα.

  Δημήτριος Σαλαπάτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις